SUCUR BENOTH (1998-2003)

Sucur Benoth, formats el 1998 i desmantellats el 2003, fou una banda que flirtejava amb el thrash metal i el hardcore a parts iguals. Aquest grup jugava amb la contundència de volums i distorsions, el thrash més clàssic i uns ràtzies més que notables amb el hardcore més trencador del moment (com podia ser el que estripava Refused aleshores). Eren un grapat de badalonins que deixaven anar tota la ràbia en assajos i concerts en forma de cop de puny sónic i del que foren originalment membres en Juan José Juanjo (guitarra), Kino (bateria), Roberto (veu), Pedro (guitarres) i Javito (baix), aquest últim substituit per en Ferran en els darrers temps.

Molt influenciats per la música, així en general, trallera i el hardcore, Sucur Benoth va saber construir-se el seu propi estil de metal. Les coses no van ser pas fàcils i potser mai van tenir totes les oportunitats per fer-se una carrera. Ningú els hi va regalar res mai i tan explosiva com la seva música eren les seves relacions personals. Tres concerts en la seva estimada Badalona natal van ser tot el que ens haguèssin deixat si no fos perquè Ferran Giralt s'oferís a gravar una espècie de recopilatori dels seus millors temes, amb els mitjans més que precaris de l'època (per exemple, el softwate utilitzat fou un Nuendo 1!). Després de diversos contratemps, en Ferran va acabar participant en la gravació. És aquesta gravació la que anys després rescatem des de No Me'n Records, recuperada in extremis pel seu productor d'un disc dur moribund amb Windows 2000.

Al final, va succeir l'esperada implosió de la banda però la disseminació dels seus membres va germinar en una llista interminable de grups i bandes com Last Kernel Update, Meridians, Clouds like Movies, Bacteria Forte, éLHeCHo, Augmentine Trio, Man of the Floor, The Rehamasters i un llarguíssim etcètera, d'estils diversos i aparentment contradictoris, que, encara avui dia, s'expandeix i estén els seus tentacles molt més enllà del que ens imaginem.

[NMR005] SUCUR BENOTH

sugus
Descarrega el disc a la nostra botiga a Bandcamp
scgs
scgs