Le pointeur

Le pointeur neix al 2005 quan Joaquim i Alex, dos guitarristes nefastos i companys de classe en un institut de l'extraradi de Barcelona, comencen a assajar en un local de La Floresta, influenciats vagament per grups com Opeth, Mastodon, At The Drive-In, Nirvana o Will Haven. Després del preceptiu ball de baixista i bateria, Rafa s'incorpora a les baquetes al 2009. Poc després, entra al grup el quart i definitiu membre, Manel.

Amb la formació ja tancada, el grup plasma el seu treball en una demo, Tangos (2010), gravada per ells mateixos al local d'assaig. Aquesta gravació els obre les portes a participar a diversos concursos musicals (Mou-te, Wolfest, DevilFest...) i a aparèixer a la llista de millors bandes que s'autoediten del portar About.com a l'apartat de metal. També realitzen diversos concerts per la geografia catalana.

Al 2014 decideixen agrupar tot el millor de tants anys de cançons i gravar el primer disc a l'estudi Ultramarinos Costa Brava, comandat pels germans Santi i Víctor Garcia. Amb el disc a les mans, El Apuntador apareix en varis mitjans de comunicació (portALTERNATIVO.com, els netzines Blocanroll i 1234! o la revista Rockzone) i el seu disc sona a Radio3 (El vuelo del Fénix).
Ara les seves energies es concentren en tocar, tocar i tocar, expandir horitzons presentant el disc "Animal", molestar als veïns de tots els pobles del món i gravar el segon disc en directe i amb orquestra al Liceu de Barcelona.

La musique de pointeur